De kracht van het nu

Luc Bontemps © GF

Luc Bontemps, de CEO van automobielfederatie Febiac is sportief, staat met beide voeten in het nu en kweekt olijven in Zuid-Spanje.

Wat was uw grootste avontuur?

“Een rugzakreis in Peru. Een van de mooiste momenten was aan de Machu Picchu. Een magische plek, net als het Titicaca-meer en alle andere mooie dingen in Peru. Die reis was heel bijzonder.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik sport graag. Ik fiets graag, ik rijd paard en wandel veel in het Zoniënwoud. Ik doe ook aan yoga en reiki, dat is een vorm van healing met energieoverdracht. We hebben een villa in Andalusië gekocht en we hebben daar een olijfgaard, ik heb de passie van de olijvenkweek ontdekt.”

Wat had u nooit verwacht?

“Dat alles zo snel verandert op deze planeet. We zijn in volle disruptie. Het is heel boeiend dat mee te maken. Alle sectoren zijn in mutatie, ook de automobielsector. De nieuwe trends komen sneller dan we hadden kunnen verwachten.”

Wat wordt onderschat?

“De kracht van het nu. Je kan in het nu zoveel realiseren en doen. Je moet niet wachten, je moet nu daadkracht hebben.”

Uit welke fout hebt u het meeste geleerd?

“Na een blitzcarrière heb ik op mijn veertigste ervaren dat ik het anders moest aanpakken, ik was een workaholic geworden. In Bois-le-Comte in Orval heb ik workshops gevolgd om heel bewust om te gaan met hoe ik verder zou gaan. Ik denk dat ik vandaag een manager ben met een hart en ook heel zen. Ik kan nu een team empoweren zonder de stress die ik vroeger had. I’m not stressed, I’m blessed.”

Waar droomt u van?

“Van een wereld met meer wederzijds respect, een wereld die verdraagzaam is.”

Uw beste zet?

“De adoptie van mijn dochter Ân. We hebben haar in 1992 geadopteerd in Hanoi. Ze is nu 25, ze is de zon in ons leven.”

Wie of wat wordt overschat?

“Onze ministers. Men verwacht zoveel van elke nieuwe regering. Maar de sleutel voor bijvoorbeeld het mobiliteitsprobleem is een gedragswijziging, denk ik. We hebben een andere mindset nodig bij iedereen om dat probleem aan te pakken.”

Luc Bontemps (62) is afgevaardigd bestuurder van Febiac, de federatie van de automobielindustrie in België en Luxemburg.

De kracht van het nu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content