‘De klant moet klaar zijn voor data’

Stefan Van Doorslaer

Wie

Stefan Van Doorslaer (46)

Was

Na diploma’s industrieel ingenieur en een executive MBA aan Vlerick Business School werd hij projectmanager bij Katoen Natie. Zijn volgende werkgever werd Christian Salvesen. Bij de Japanse machinebouwer Komatsu werd hij logistiek verantwoordelijke voor de wisselstukken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Na een kort intermezzo bij Kuehne + Nagel begon hij in 2006 bij Ahlers, eerst in magazijnbeheer en sinds 2008 in Rusland. In 2011 kreeg hij er de GOS-staten (Baltische staten, Oezbekistan, Kazachstan, Oekraïne) bij, en sinds begin vorig jaar ook wereldwijd verantwoordelijk voor projectlading.

Wordt

Vanaf 1 januari 2019 wordt Stefan Van Doorslaer CEO van Ahlers, in opvolging van de eigenaar en voorzitter Christian Leysen. Die blijft voorzitter en zal zich vooral toeleggen op de holdingactiviteiten van de AXE Groep (Ahlers, Xylos en Axe Investments).

Wil

“De strategie ben ik nog met mijn team aan het vastleggen, maar voor mij zijn twee zaken primordiaal. Ik zal erop hameren dat we heel dicht bij de klanten moeten staan. Ik ben gisteren nog bij twee klanten langs geweest, en morgen zie ik er weer één. Goed naar hen luisteren is nodig om maatwerk te kunnen leveren. We zijn klein genoeg om flexibel te zijn, en groot genoeg om een betrouwbare partner te zijn, die de nodige investeringen kan doen. Data zijn daarbij belangrijk: we hebben er veel, ontwerpen er ook schitterende producten mee, maar je moet er wel voor zorgen dat je eigen mensen en vooral de klanten er klaar voor zijn. Ze moeten je helpen behoeften op te lossen.

“Een van de redenen waarom we in Rusland in tien jaar ons personeelsbestand hebben kunnen verdrievoudigen en de omzet vertienvoudigen, is het superteam dat ik rond mij heb kunnen verzamelen. Inzetten op talent, zorgen voor doorgroeimogelijkheden, daar wil ik nog meer werk van maken.”

Vrije tijd

Lezen, vrienden, supporteren voor voetbalclub Zenit Sint-Petersburg en lopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content