DE BALIE BRUSSELT
Na Loeff, Claeys, Verbeke en De Bandt, Vanhecke, Lagae positioneert Coppens, Van Ommeslaghe & Faures zich als regionaal Antwerps advocatenkantoor met Brusselse wortels.
Tegen de verwachting van sommige eigen medewerkers in, wist het Brusselse advocatenkantoor Coppens, Van Ommeslaghe & Faures een stevige positie op te bouwen in Antwerpen. De lawfirm is sinds 1 februari 1998 actief in de Scheldestad en profileert zich uitdrukkelijk als concurrent van de lokale poot van De Bandt, Van Hecke, Lagae en Loeff, Claeys, Verbeke.
Dat laatste kantoor, al twee jaar actief in Antwerpen, slaagde erin om enkele maritimisten van het kantoor van ex-advocaat Leo Delwaide aan te trekken. Ook De Bandt werpt zich op in het maritieme marktsegment. Coppens, Van Ommeslaghe & Faures heeft echter een meesterzet ( excusez le mot) gedaan door de zogenaamde “Bende Roland” te integreren. Dit team van zeven maritimisten opereerde tot februari autonoom onder leiding van meester Roger Roland.
Tot de eigen verbazing wist de Antwerpse tak van het Brusselse kantoor na enkele maanden het activiteitenterrein uit te breiden naar andere segmenten, zoals het vennootschapsrecht. “Blijkbaar voelen Antwerpse ondernemingen de nood om een beroep te doen op de diensten van een groter geheel,” aldus een insider, die vanwege het streng geïnterpreteerde publiciteitsverbod van de lokale balie liever anoniem blijft. “De stap naar Brussel is echter te groot, zodat de uitbouw van een kantoor met een regionaal netwerk een voordeel biedt. Op die manier kan Coppens, Van Ommeslaghe & Faures tegengewicht bieden aan De Bandt en Loeff, wiens naambekendheid zich tot ver buiten Brussel uitstrekten.”
Wat dat laatste betreft, klonk er al kritiek bij Antwerpse lawfirms. Terwijl het merk “Loeff” en “De Bandt” een sterke troef zijn om klanten te vinden en vanuit die optiek een Brussels offensief wordt gevoerd, zijn de sinjoren (door de lokale deontologische invulling) verplicht om zich gedeisd te houden. ” Jean-Pierre De Bandt haalt de cover van Trends en Louis Verbeke ontpopt zich tot een bekende Vlaming, terwijl wij voortdurend door de balie op onze vingers worden getikt als we over de lokale schreef gaan,” klinkt het bij een gefrustreerde confrater.
Het publiciteitsverbod leidde dit jaar trouwens tot hilarische toestanden, toen stafhouder Jan Verstraete een einde wilde maken aan de ietwat overdreven media-aandacht die stagiair-advocaat en gewezen schoonheidskoningin Anke Van Dermeersch kreeg van het weeklad Kwik.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier