‘De arbeidsmarkt is sterk veranderd’

© INGE WACHTELAER

Wie

Elke Jeurissen (49)

Is

Voorzitter VDAB

Was

Elke Jeurissen studeerde in 1990 af als handelsingenieur aan de KU Leuven. “Dat was een saaie opleiding. Maar ik zou ze opnieuw volgen, want je krijgt er een heel brede vorming”, zegt ze. Ze startte haar carrière in 1996 in de reclamewereld en werd in 1999 woordvoerder van minister van Overheidsbedrijven Rik Daems. “Na twee jaar ben ik weggegaan en ben ik een public-affairsbureau gestart, Grevendonk, Jeurissen & Partners.” Na tien jaar besloot Jeurissen een nieuwe draai aan haar carrière te geven met Glassroots. “De focus bleef consultancy. Ondertussen had ik ook gemerkt dat ik veel vrouwen kende die hard werkten, maar bleven steken. Ze netwerkten niet en waren daardoor niet zichtbaar. Ik heb in 2013 het Straffe Madammen Netwerk opgericht en meer dan 150 evenementen georganiseerd om vrouwen zichtbaarder te maken.” Sinds drie jaar richt zij zich op consultancy rond diversiteit en inclusie en beheert ze projecten als dasgeniaal.be en de expertendatabank.

Wil

“De raad van beheer moet de CEO en het management ondersteunen”, zegt Jeurissen over haar functie bij de VDAB. “De arbeidsmarkt is sterk veranderd. Eerst was er corona, daarna trok de arbeidsmarkt sterk aan. Traditioneel was de taak van de VDAB mensen te begeleiden bij het zoeken van werk. Maar momenteel is het aantal werkzoekenden tegenover het aantal vacatures laag. De VDAB heeft nu ook een rol om de inactieve bevolking aan te zetten om zich in te schrijven. Als raad van bestuur moeten we daarover nadenken. Hoe dat uitgevoerd moet worden, is aan de CEO en het management.”

Vrije tijd

“We hebben een lange tafel en daar zitten we graag aan met de familie en vrienden om te praten en lekker te eten.” Lezen, schrijven, fietsten, lopen in de natuur en belangstelling voor moderne kunst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content