De andere manager

Nicolas Colsaerts en zijn entourage zijn al druk bezig met de voorbereiding van volgend seizoen. De lat ligt hoger, want in 2013 zal onze landgenoot deelnemen aan behoorlijk wat toernooien in het Amerikaanse circuit. “Deelnemen aan de PGA Tour is een beetje te vergelijken met naar het front trekken, maar Nicolas is er klaar voor. We zullen er alles aan doen om hem te helpen”, zegt Vincent Borremans, de manager, vriend en grote broer van Colsaerts.

“Door zijn prestaties in 2012 krijgt de Belgian Bomber ook in de Verenigde Staten heel wat aandacht. Alle grote Amerikaanse managementbureaus, van IMG tot ISM of Wasserman, hebben ons gecontacteerd om eventueel samen te werken. We hebben daar goed over nagedacht, maar we hebben beslist te blijven werken met onze eigen, kleine Belgische entourage. Om optimaal te kunnen functioneren, wil Nicolas omringd zijn door mensen die hij voor honderd procent vertrouwt. Hij is niet het soort speler dat het nummer één van een gecompliceerd organigram wil zijn.” De groep rond Colsaerts bestaat uit coach Michel Vanmeerbeek en adjunct Jérôme Theunis, kinesist Blaise Erpicum en Borremans zelf.

De beste Belg in de professionele golfwereld is gevoelig en intuïtief, ook wat de zakelijke kant betreft. “Nicolas gaat alleen in op sponsorcontracten als hij het merk apprecieert en als hij trots kan zijn op zijn rol als ambassadeur”, vertelt Borremans. “Rolex is daar een goed voorbeeld van. Hij heeft sinds het begin van zijn carrière een uitstekende relatie met die mensen.”

Dat neemt niet weg dat Vincent Borremans de carrière van Colaerts in het buitenland zo goed mogelijk probeert te verzilveren. “We concentreren ons vooral op de Amerikaanse markt, maar we doen dat altijd in samenspraak met Nicolas, altijd perfect afgestemd op zijn overtuiging. Binnenkort ondertekenen we enkele nieuwe contracten, wellicht ook met het bekendste merk van golfmateriaal, Callaway. Maar we verbinden ons niet langer dan voor een jaar, want we willen geen verkeerde keuzes maken.”

Nicolas Colsaerts verdeelt volgend jaar zijn tijd tussen de PGA Tour, waarin hij normaal gesproken achttien toernooien speelt, en de European Tour, met vijftien toernooien. Vincent Borremans: “Hij is een internationale speler die op alle continenten actief is, net zoals de grote kampioenen. Hij kreeg een kaart voor het Amerikaanse circuit en zal dus veel tijd in de Verenigde Staten doorbrengen. Onze kleine staf zal dan ook geregeld de oversteek maken. Maar we zijn goed op elkaar ingespeeld. Iedereen weet perfect wat van hem wordt verwacht. We doen al het mogelijke om Nicolas in optimale omstandigheden aan de afslag van de toernooien te krijgen.”

MIGUEL TASSO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content