Danny Reweghs ‘Beslissing Janssen is geen ramp’

© REUTERS

1 Janssen Pharma (Johnson & Johnson) stapt uit de ontwikkeling van het potentiële kankermiddel cusatuzumab en geeft de wereldwijde rechten terug aan argenx. Hoe erg is dat voor het Gentse biotechbedrijf?

“Dat is natuurlijk geen leuk nieuws voor argenx, maar een ramp is het absoluut niet. Cusatuzumab (ARGX-110) zat maar voor enkele procenten in de waarderingsmodellen van de analisten. De omvang van de koersdaling dient ook niet groter te zijn dan enkele procenten. De focus van argenx ligt al enkele jaren op auto-immuunziekten, met als speerpunt efgartigimod (ARGX-113).”

2 Is het nu game-over voor cusatuzumab?

“Dat kan, maar het hoeft niet het einde van de ontwikkeling rond de molecule te zijn. Argenx zal cusatuzumab niet zelfstandig ontwikkelen, gezien de focus op auto-immuunziekten. Het zal de zoektocht naar een andere partner starten, bijvoorbeeld AbbVie. De molecule zou een mooie aanvulling zijn op diens middel venetoclax.”

3 Wanneer krijgen we belangrijk nieuws over de potentiële blockbuster efgartigimod?

“Aandeelhouders van argenx hebben al enige tijd 17 december in kleur aangeduid in hun agenda. Dan beslist de Amerikaanse autoriteit FDA in principe over de goedkeuring van efgartigimod voor de indicatie myasthenia gravis. Als dat middel wordt toegelaten, heeft argenx als eerste een doeltreffend middel tegen die ernstige spierziekte. De verkoop zal bovendien met een eigen verkoopploeg gebeuren. Dat zou de belangrijkste mijlpaal in de geschiedenis van het Gentse biotechbedrijf zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content