‘Creatieve economie samenbrengen’

Sam Custers

WIE

Sam Custers (35)

IS

De CEO van de coworkingruimte De Hoorn in Leuven.

WAS

Tot maart was Sam Custers verantwoordelijk voor businessdevelopment bij de Duitse groep Würth. Custers was daar pas in september 2018 begonnen. Maar toen hij begin 2019 de kans kreeg de CEO van De Hoorn in Leuven te worden, maakte hij de overstap. Bij De Hoorn kunnen bedrijven in de creatieve economie onderdak vinden.

Custers studeerde communicatiewetenschappen aan de VUB en werd in 2007 de directeur van het cultureel centrum in Kraainem. “Ik zag koppels vrijdagavond vol stress aankomen voor een concert en nadien kwamen ze buiten als andere mensen”, zegt hij. Tegelijk volgde hij een managementcursus aan de Antwerp Management School. Zes jaar later werd hij de manager van Kinepolis in Kortrijk. In 2015 kreeg hij de verantwoordelijkheid over Kinepolis Antwerpen. “Ik had daar een team van 200 mensen. Ik heb toen nog een Executive Development Program aan Vlerick Business School gevolgd. In mijn laatste jaar in Antwerpen heb ik er het innovatielab van Kinepolis opgezet.”

WIL

“De Hoorn zocht een CEO om een verdubbeling van de capaciteit te managen en meer structuur te brengen. We zorgen ervoor dat iedereen een perfecte werkbeleving heeft. Er zijn evenementen, er is een restaurant en in januari komen er businessflats. Bij De Hoorn brengen we de creatieve economie van Leuven samen”, aldus Custers. Bedrijven betalen er per persoon een vast bedrag per maand. Daarvoor krijgen ze onder meer wifi, schoonmaakdiensten, bureaus en gemeenschappelijk ruimtes. “We zitten vol. De bedrijven zijn gegroeid, maar willen niet weg. Daarom komt er uitbreiding in januari. Daarvan is al 80 procent ingenomen.”

VRIJE TIJD

Fietsen, cinema, reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content