Cinvio Digitaal betaalplatform voor logistieke spelers

Cinvio laat gebruikers van logistieke diensten aan bedrijven betalen via een beveiligd onlineplatform. De Antwerpse start-up is finalist van de Rising Star Awards 2021 van Deloitte.

Wat doet Cinvio precies? “Cinvio is een betaalplatform met een digitale wallet waarin gebruikers vooraf geld opladen”, zegt oprichter Luc De Clerck, die eerder aan het roer stond van Avantida (optimalisatiesoftware voor het gebruik van containers). “Het systeem geeft logistieke spelers zekerheid over hun inkomsten. Ook hun facturatie- en boekhoudkundige zorgen vallen weg. De klanten krijgen de garantie dat hun betaling snel en veilig gebeurt.”

Waar is het al actief? “Vandaag regelen vier Antwerpse logistieke spelers – DP World, CertiWeight, NxtPort en Hakka -de betalingen van hun onlinediensten met Cinvio. Onze oplossing geeft hun digitaliseringeen boost. We bouwden een gebruikerscommunity uit van al meer dan 600 transporteurs, freight forwarders en shippers, verdeeld over vijftien Europese landen.”

Krijgt u externe steun? “Cinvio werd in november 2019 opgestart met eigen kapitaal. In maart 2020 volgde de commerciële lancering. Zolang we met eigen middelen kunnen groeien, blijven we dat doen. Zodra we voelen dat extern kapitaal nodig is voor de verdere internationale groei, zullen we daar gebruik van maken. Vandaag krijgen we al toegang tot het uitgebreide netwerk van Flanders Investment & Trade.”

Hoe ziet u die internationale groei? “We willen op vrij korte termijn ons platform aanbieden in Azië. Dat is toch het logistieke hart van de wereld. Bovendien zijn digitale betaaloplossingen daar al sterk ingeburgerd. We hebben Cinvio gebouwd om eender welke onlinedienst in de bedrijvenlogistiek te kunnen afrekenen, waar ook ter wereld.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content