Chinese vastgoedgigant Evergrande vraagt bescherming tegen faillissement in VS

© Hector RETAMAL / AFP

De zwaar met schulden beladen Chinese vastgoedgigant Evergrande heeft bij een rechtbank in New York bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd, blijkt uit gerechtelijke documenten. Evergrande hoopt zo zijn Amerikaanse activa te beschermen, terwijl er aan een schuldsaneringsovereenkomst wordt gewerkt.

De Amerikaanse faillissementsprocedure waarop Evergrande een beroep doet, staat bekend als Chapter 15. De procedure is bedoeld voor het beheer van insolventiezaken waarbij meer dan één land betrokken is, zoals met Evergrande het geval is.

Het Chinese vastgoedconglomeraat kwam in 2021 in de problemen toen de Chinese autoriteiten hun controle over de vastgoedsector aanscherpten. Het concern heeft meer dan 300 miljard dollar schulden. Sinds januari vorig jaar werkt het aan een herstructurering, waarbij schulden zouden kunnen omgezet worden in obligaties. Ook Tianji Holdings, een dochteronderneming van Evergrande, heeft donderdag een beroep op Chapter 15 gedaan.

Peking heeft intussen maatregelen aangekondigd die de vastgoedsector in het land, die erg belangrijk is voor de Chinese economie, er weer bovenop moet helpen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content