Byteflies haalt 4,5 miljoen euro op

Hans Danneels , CEO en medeoprichter van Byteflies © D.TERMONIA
Thomas Smolders medewerker Trends

Het Antwerpse Byteflies, dat inzet op telemonitoring voor patiënten, haalt kapitaal op bij onder meer Françoise Chombar en Rudi De Winter. De scale-up werkt nu al samen met een derde van de Belgische ziekenhuizen en wil haar groei versnellen.

Toen de ingenieurs Hans De Clercq en Hans Danneels tien jaar geleden doctoreerden aan de KU Leuven, focusten ze hard op sensoren en wearables. Ze voelden dat de technologie veel potentieel had om de gezondheidszorg te verbeteren, maar misten de businesskennis om er een bedrijf rond te bouwen. Enkele jaren later, na omzwervingen bij onder meer Nokia in de Verenigde Staten, kwam het duo weer bijeen.

Slimme pleisters

“In 2015 lanceerden we samen Byteflies, waarmee we de patiëntenzorg willen verbeteren door de betrokkenen toegang te geven tot monitoringtools op afstand, real-world data en relevante klinische inzichten”, zegt Danneels. Dat doet Byteflies onder meer aan de hand van een toestel en slimme pleisters die bepaalde waarden bij patiënten kunnen meten zonder dat ze daarvoor naar een ziekenhuis hoeven te komen.

“Eerst mikten we vooral op de farmaceutische sector en onderzoekers, maar toen covid-19 uitbrak, konden dokters onze toestellen gebruiken om patiënten uit het ziekenhuis te houden. We zijn toen volledig gaan focussen op die monitoring-as-a-service. Intussen kunnen ook patiënten met epilepsie of hartproblemen zo van thuis worden opgevolgd, om bijvoorbeeld de impact van bepaalde medicatie beter te kunnen volgen”, zegt Danneels.

Versnelling naar telemonitoring

Na een eerste ronde van 1 miljoen euro volgt nu een investering van 4,5 miljoen euro. Onder andere Françoise Chombar en Rudi De Winter investeren in het bedrijf, net als het Showpad-duo Louis Jonckheere en Pieterjan Bouten, Joris Van Der Gucht (Silverfin) en Mathias Geeroms (Ota Insight).

Danneels: “Met het geld kan ons team van veertig werknemers nog meer inzetten op de versnelling naar telemonitoring die in gang is gezet sinds de coronacrisis. We willen zowel in binnen- als buitenland een structurele partner worden voor ziekenhuizen en ons modulaire platform nog meer inzetten voor de opvolging van andere medische problemen.”

Lees ook: Byteflies werkt samen met Riziv voor telemonitoring covid-patiënten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content