BRUSSELSE RAND

1. Les eleveurs

Keuken: Frans-Belgisch

Gesloten: za-mid, zo en ma

Richtprijs menu: 40-80 euro

Les Eleveurs is al meer dan een eeuw in handen van de familie De Brouwer. Sofie Dumont, de vrouw van volleerd sommelier Andy, heeft naast haar schoonvader in de keuken postgevat. Zij kreeg een opleiding patisserie bij Wittamer en zorgt voor eigentijdse accenten in de traditionele burgerkeuken die in dit barokke trefpunt voor zakenlui nog altijd op prijs wordt gesteld. Grote toeloop in het wildseizoen. Rijke wijnkelder.

1500 HALLE, BASILIEKSTRAAT 136

TEL.: 02 361 13 40

WWW.LES-ELEVEURS.BE

2. TER BORGHT

Keuken: Frans

Gesloten: di en wo

Richtprijs menu: 34-135 euro

Jong echtpaar wijdt zich aan de ‘Grote Gastronomie’. Lesley De Vlieger kreeg het vak onder de knie bij ‘t Laurierblad en Hof ter Eycken. Het interieur van een zeventiende-eeuws pand werd gestript en opgefrist. De chef werkt seizoensgebonden met uitsluitend topproducten en etaleert zijn creativiteit in menu’s, die altijd openen met een waaier van proevertjes. Verfijnde hedendaagse keuken in de hogere prijsklasse.

1654 HUIZINGEN, OUD DORP 16

TEL.: 02 380 10 10

WWW.TERBORGHT.BE

3. de kapblok

Keuken: Belgisch-Frans

Gesloten: zo en ma

Richtprijs menu: 20-69 euro

Toen Peter Leemans de keuken van Comme chez Soi verliet, kreeg hij van Pierre Wynants als afscheidsgeschenk een kapblok mee. Meteen had hij een naam voor het restaurant dat hij in 1998 opende. Voor het interieur hoef je er niet naartoe en de buitenkant van het restaurant zou een likje verf kunnen gebruiken. Wie echter houdt van ganzenlever, mousse van ham, een ‘bisque’ met armagnac, kalf met rozemarijnkorst of gebraden duif, is hier aan het juiste adres.

1700 DILBEEK, NINOOFSESTEENWEG 220

TEL.: 02 569 31 23

WWW.DEKAPBLOK.BE

4. De bijgaarden

Keuken: Frans

Gesloten: za-mid en zo

Richtprijs menu: 80-150 euro

Met de aankoop van De Bijgaarden realiseerde de 46-jarige manager Filip De Witte een levensdroom. Om verder vooruit te kunnen, engageerde de nieuwe eigenaar de dertigjarige Fransman Benjamin Collombat. De chef-kok komt van het beroemde Franse restaurant Le Grand Véfour, waar hij werkte naast Guy Martin. Benjamin Collombat goochelt met kwaliteitsproducten, die hij op een verassende manier verwerkt in subtiele creaties.

1702 GROOT-BIJGAARDEN, ISIDOOR VAN BEVERENSTRAAT 20

TEL.: 02 466 44 85

WWW.DEBIJGAARDEN.BE

5. Michel

Keuken: Frans

Gesloten: zo en ma

Richtprijs menu: 35-66 euro

Filosoof Roland Barthes’ ideeën over biefstuk vormden het uitgangspunt voor de renovatie van het interieur. Het resultaat is op z’n minst merkwaardig te noemen. Dat belet niet dat Robert Van Lande-ghem ons de beste patrijs ooit heeft voorgeschoteld! Gelukkig niet vernieuwd: de juiste prijszetting voor menu’s die je zelf mag samenstellen uit de kaart én het versnijden in de zaal. Interessante wijnkelder.

1702 GROOT-BIJGAARDEN, A. GOSSETLAAN 31

TEL. : 02 466 65 91

6. Le grill aux herbes d’evan

Keuken: Frans

Gesloten: za-mid en zo

Richtprijs menu: 64-129 euro

Sommige chefs blijven zichzelf heruitvinden. Evan Triantopoulos behoort tot die gedreven categorie. In de keuken achteraan verschenen in een bijbouw hoge tafels en barkrukken met uitzicht op de keuken. En de kaart vermeldt sindsdien een hele reeks minigerechtjes geconcipieerd rond het tapa-idee. Wie een hele avond lang wil happen zonder te stappen, zit hier op de juiste plaats.

1780 WEMMEL, BRUSSELSESTEENWEG 21

TEL.: 02 460 52 39

www.grilauxherbesdevan.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content