Broadkastr: Livestreaming voor bedrijven

Broadkastr biedt livestreamingdiensten voor bedrijven aan. Het jonge bedrijf streamde de Leuvense 24 urenloop van vorige week via de satellieten van Elon Musk.

Hoe maakt u het verschil? “Onze streamingdiensten zijn veel goedkoper dan die van andere spelers”, zegt managing partner Arnaud Luyckx. “De investeringskosten in het materiaal zijn vergelijkbaar, maar onze productiekosten zijn lager. Dat komt omdat we werken met ondernemende studenten en jongvolwassenen die we uitgebreid en continu opleiden.”

Waar bent u actief? “Vanuit Leuven bedienen we heel België. Mogelijk komt er op termijn een tweede vestiging. We gaan onze diensten ook in drie talen aanbieden. Over twee jaar willen we ook naar het buitenland. Daarom richten we vandaag al onze pijlen op internationale ondernemingen.”

Hoe is het idee ontstaan? “Het idee is ontstaan onder de vleugels van AFT Leuven, een vzw die studenten wegwijs maakt in ondernemerschap en technologie. Op een van de evenementen leerde ik er de toenmalige voorzitter Arthur Stockman kennen. AFT Leuven startte tijdens de coronapandemie een intern livestreamproject op. Dat gaf de aanzet om samen Broadkastr op te richten.”

Hoe gebeurt de financiering? “We steunen op eigen middelen en een banklening. Voor het eerste operationele jaar ambiëren we een omzet van 100.000 euro. Onze winst herinvesteren we in de groei van het bedrijf.”

Hoe kwam u bij Elon Musk? “We waren benieuwd naar de performantie van zijn satellieten. Daarom hebben we – in samenwerking met Aviate Labs – de Leuvense 24 urenloop gestreamd via zijn Starlink-netwerk. Dat is een primeur in ons land.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content