Birdies en vliegtuigen

Golf en business, ze zijn vlotjes te combineren. Zoals tussen twee vluchten, bijvoorbeeld. In de buurt van veel grote luchthavens is er altijd wel een 18 hole waar u een balletje kunt slaan. Tijd om scorekaarten uit te wisselen in plaats van naamkaartjes, zeg maar. We zochten het op en ondervonden dat veel reizende zakenmensen die in hun vrije tijd golfen, niet op hun honger zullen blijven als ze op hun aansluiting wachten. Een overzichtje.

• Parijs. Op een paar kilometer van Roissy (Charles de Gaulle) is er Chantilly, met verscheidene uitstekende parcours. De Vieux Chantilly (Le Vineuil) is een absolute must, maar doorgaans helaas alleen toegankelijk voor de leden, wat trouwens ook het geval is voor het haast mythische Morfontaine. De Golf d’Apremont is makkelijker toegankelijk en ook heel interessant.

• Londen. Op een halfuurtje van Heathrow is er de club Wenthworth (63 holes), een parcours dat u niet mag missen. Vooral het East- en West-parcours, uitgetekend door Harry Colt, moet u zeker ooit eens spelen. De green fee is er evenwel niet minnetjes.

• Frankfurt. De prestigieuze en al behoorlijk oude Frankfurter GC, ook ontworpen door Harry Colt, bevindt zich op vijf kilometer van de luchthaven in een woud. U kunt er spelen in de volle natuur met op de achtergrond enkel het geluid van de vogels en af en toe een Airbus.

• Amsterdam. Het parcours van Kennemer bestaat al sinds 1927 en is een van de mooiste in Nederland. Het bevindt zich op een vijftiental kilometer van Schiphol. De links liggen er fantastisch bij, midden in de duinen en in de frisse lucht.

• Madrid. Amper tien minuutjes rijden van de luchthaven van Bajaras en u bent in golfclub La Moraleja: vier parcours en dus 72 holes liggen er voor u klaar. Er is zelfs een parcours dat getekend is door de grote Jack Nicklaus.

• Dubai. De bunkers van de Dubaï Creek & Yacht Club bevinden zich op minder dan vijf minuten met de taxi van de luchthaven. Een heel spectaculair parcours dat werd uitgetekend door Karl Litten, meteen ook een van de eerste golfbanen die in de Emiraten werden aangelegd.

• New York. In de buurt van de Big Apple is er een groot aantal parcours. Sommige zijn van heel hoge kwaliteit, zoals Bethpage, Shinnecock, Century of Garden City. Wel gaat het vaak om privébanen waar u maar moeilijk binnen raakt.

• San Francisco. Niet alleen een leuke stad voor wandelaars, maar ook voor golfers: de Olympic Club en Harding Park bevinden zich niet te ver van de luchthaven.

• Hongkong. De SkyCity Nine Eagles Golf Course beneemt iedere golfliefhebber de adem. Bevindt zich op de luchthaven zelf en u kunt er dankzij de verlichting zelfs ’s nachts spelen. Er zijn maar negen holes (par 29), maar u kunt er ook constant zien of uw vliegtuig wel op tijd zal vertrekken en er dus eventueel nog wat langer golfen in zit…

• Singapore. Op amper een drive van de luchthaven van Changi liggen de fairways van de Tanah Merah Country Club. Twee uitstekende parcours (Garden en Tampines) van 18 holes. Ideaal om een balletje te slaan en ondertussen de jumbo-jets voorbij te zien scheuren.

MIGUEL TASSO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content