Bijna gescheiden

De opdeling van de nationale golffederatie verloopt helemaal volgens het boekje.

De algemene vergadering van de Belgische golfclubs is vorige week bijeengekomen in La Bawette. Met als enige agendapunt: de ‘scheiding’.

Graaf Lippens, voorzitter van de Royal Zoute, onderstreepte tijdens de vergadering nog eens zijn Belgische overtuiging. Hij zei zich dan ook niet lekker te voelen in de nieuwe federale omgeving. Meer nog: Lippens zou aan St. Andrews toestemming willen vragen om zijn eigen vereniging op te richten.

De gang van zaken maakt dus niet iedereen gelukkig. Alleen is de trein al goed aan het bollen: de reorganisatie werd goedgekeurd door de algemene vergadering van de federatie. Over de definitieve wijziging van de statuten wordt normaal in het voorjaar van 2001 gestemd.

De voorlopig belangrijkste beslissing is dat alle bijdragen (1650 frank per lid) door alle clubs aan de federatie zullen worden doorgestort en dat 2001 bijgevolg een overgangsjaar wordt voor de Belgische golfsport.

Wordt 2001 dan ook een rustig jaar? Er is nu al een comité met twee vertegenwoordigers van iedere regio dat de uitgaven van de nationale federatie nauwgezet in het oog moet houden. En over de toekomst van het personeel wordt in de eerste drie maanden van 2001 beraadslaagd.

Eind juni 2001 zouden de twee nieuwe vleugels dan klaar moeten zijn om het bestuur over te nemen van een nationale federatie die op dat moment helemaal zal zijn leeggelopen. Die vleugels zullen bestuurders moeten aanstellen die zich dan zullen ontfermen over de interclubwedstrijden (die nationaal blijven), het nationale en internationale sportieve aspect, de informatica ( membership en handicapping) en ook de technische en sportieve commissies voor de elite.

In het federale gebouw in Brussel komen ook de twee representaties van de federale vleugels, tot de huurovereenkomst afloopt en ze een ander onderkomen krijgen. Ook dan blijft de nationale federatie bestaan. De vraag is alleen: hoe en tegen welke prijs? Volgens onze bronnen zal de federatie worden vertegenwoordigd door een te verkiezen voorzitter (en eventueel ook een vice-voorzitter), die wordt bijgestaan door een secretariaat dat via beurtrol aan de ene of andere vleugel wordt toegewezen. Er komt in ieder geval een grondige herschikking. De personeelsleden van de federatie verliezen wellicht hun job en moeten hopen dat ze door een van de vleugels worden opgevist.

john baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content