Beste advies van Herman Du Bois (Quares): ‘Denk aan oplossingen’

Herman Du Bois, die met Anneleen Desmyter en Freddy Hoorens het Antwerpse vastgoedbedrijf Quares leidt, begon zijn carrière bij Coopers & Lybrand, dat later met Price Waterhouse fuseerde tot PwC.

U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

“Ik heb daar veel geleerd: in team werken, naar klanten luisteren, kennis opbouwen. Jonge mensen werden er goed ondersteund.” In 1992 stapte Du Bois over naar de Zweedse vastgoedbeleggeer Aranäs AB.

“Midden jaren negentig kwamen de Scandinavische landen in een zware financiële crisis terecht, waardoor ook de toekomst van mijn werkgever onzeker werd”, vertelt Du Bois. “Mijn schoonbroer Jan De Bondt, die meer dan twintig jaar bankier is in de Londense City, heeft me toen gestimuleerd de Brusselse en Luxemburgse vestigingen van het bedrijf via een managementbuy-out over te nemen. Dat heb ik gedaan, samen met Paul Hayen. Voor mij was dat een kantelmoment in mijn loopbaan, want het betekende de stap naar het ondernemerschap. Maar mijn schoonbroer wees me erop dat een probleem vaak kansen creëert.”

Die ondernemersspirit probeert Herman Du Bois over te brengen op zijn medewerkers bij Quares. Dat dit hen er mogelijk toe aanzet zelf ondernemer te worden en uit het bedrijf te stappen, vindt hij geen bezwaar: “Je verliest die mensen niet. Als je je medewerkers een omgeving biedt om te groeien en ze volgen dat voorbeeld, dan ben ik vooral heel trots. Sommige ex-medewerkers zijn nu concurrenten. Het zij zo. Ze houden me scherp, en ik houd hen scherp.”

Laurenz Verledens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content