Bespaar tot 240 euro per jaar op je gsm-factuur

© iStock

Wie tariefplannen en promoties van verschillende telecomoperatoren vergelijkt kan tot 240 euro besparen. Dat is de conclusie van het BIPT dat elk jaar de tarieven onder de loep neemt.

Uit de rekeningoefening leren we ook dat wie een gsm-abonnement heeft, tot 200 euro per jaar kan besparen.

Het BIPT keek voor de vergelijking dit jaar naar de tariefplannen die op 1 maart aanwezig waren op de vergelijkingswebsite bestetarief.be. Voor mobiele diensten (mobiel internet incluis), vaste telefonie, vast internet en bundels (’triple play’) keek de telecomregulator naar de prijsverschillen tussen de goedkoopste tariefplannen van alle operatoren.

Grote verschillen

Anno 2016 zijn er nog steeds belangrijke prijsverschillen merkbaar tussen de goedkoopste aanbiedingen”

Consumenten met een gemiddeld profiel kunnen zo ook tot 120 euro per jaar besparen op vaste telefonie, tot 480 euro per jaar voor internet en tot 240 euro per jaar bij een bundel met vaste telefonie, internet en televisie.

Voor mobiele telefonie met een abonnement stelt het BIPT een gemiddeld gebruik gelijk aan 120 minuten, 100 sms’en en 50 mb data. Weliswaar dus een profiel met een zeer beperkt dataverbruik.

De onderzochte formules variëren hier van 8 tot 25 euro per maand, of 17 euro verschil. Voor het profiel ‘smartphone intensief gebruik’ (300 minuten, 5.000 sms’en, 3 gb) varieert het maandelijks abonnement postpaid, inclusief promoties, zelfs van 23,75 tot 80,6 euro.

“Samenvattend kan men stellen dat anno 2016 nog steeds belangrijke prijsverschillen merkbaar zijn tussen de goedkoopste aanbiedingen op de verschillende marktsegmenten van de Belgische telecomsector”, klinkt het. Consumenten doen er daarom niet alleen best aan de prijzen te vergelijken en van tariefplan of operator te veranderen. Ook de factuur optimaliseren door goede opties te activeren valt aan te raden. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content