Belgische top in Waterloo

ROYAL WATERLOO Een van 's lands meest prestigieuze clubs. © GF

Het hoogtepunt van het Belgische golfseizoen is de KPMG Trophy, die deze week wordt gespeeld op het parcours La Marache van de Royal Waterloo. Het toernooi is een uitgelezen kans voor de beste Belgische golfers om de krachtmeting met de Europese collega’s aan te gaan.

Om financiële redenen is het in ons land bijzonder moeilijk geworden om een toernooi van de European Tour te organiseren. Het is dan ook geleden van 2000 dat die prestigieuze competitie nog eens langskwam: de tijd van de Belgacom Open en topman John Goossens. Maar binnenkort zou er opnieuw iets kunnen bewegen. België heeft drie topspelers: Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry. Dat is een affiche waarmee je sponsors kunt aantrekken. Er wordt gefluisterd dat Thomas Pieters zelf in het project zou investeren.

In afwachting daarvan is er nu dus eerst de KPMG Trophy, de Belgische manche van de Challenge Tour, de tweede afdeling in Europa. Dat toernooi levert doorgaans behoorlijk wat spektakel op. Op de erelijst van de Challenge Tour staan niet toevallig spelers als Thomas Bjorn, Henrik Stenson, Edoardo Molinari en Tommy Fleetwood.

De editie 2017 van de KPMG Trophy is alvast veelbelovend. Het toernooi wordt gespeeld op La Marache, het parcours van de Royal Waterloo, een van ’s lands meest prestigieuze clubs. Op die championshipcourse, waar ooit legendarische golfers als Ballesteros, Faldo, Langer, Olazabal en Woosnam aan de afslag kwamen, is altijd spektakel te zien. Vooral dan op de laatste twee holes, beide par 5, waar forse meppers voor een eagle kunnen gaan. Komt daarbij dat het algemene niveau van de Challenge Tour nooit zo hoog is geweest. “De scores zijn almaar lager”, zegt Hugues Joannes uit Nijvel, die samen met de Limburger Christophe Mivis en de Mechelaar Kevin Hesbois het hele seizoen meespeelt in het kampioenschap.

Natuurlijk komen nog andere Belgen aan de afslag: profspelers zoals Pierre Relecom en Guillaume Watremez, maar ook amateurs die een wildcard krijgen van de Belgische golffederatie, de organisator van het toernooi. Zo kijken we uit naar de prestatie van de zeventienjarige Adrien Dumont de Chassart, die van plan is over een jaar aan de Universiteit van Illinois te studeren, de universiteit waar ook Thomas Pieters en Thomas Detry golf met hun studie hebben gecombineerd.

Miguel Tasso

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content