Belgische promotor van champagne

Erik Schroeven zette voor Laurent-Perrier de Belgische organisatie op het getouw. Nu mag hij de thuismarkt van het prestigieuze champagnemerk dynamiseren.

Bij champagnehuis Laurent-Perrier lijkt het erop dat de bubbels hen naar het hoofd zijn gestegen. De Fransman Yves de Bohan gaat voortaan de Belgische organisatie leiden, terwijl onze landgenoot Erik Schroeven (41) verantwoordelijk wordt voor Frankrijk. Schroeven ontkent lachend dat ze bij het vierde grootste champagnehuis wereldwijd een flesje te veel hebben gekraakt. “Integendeel, de familie de Nonancourt geeft hiermee een duidelijk signaal dat iedereen zijn kans krijgt binnen het bedrijf.”

Voor Schroeven betekent de functie een erkenning voor zijn prestaties van de voorbije zeven jaar. Vanuit het niets zette hij de Belgische organisatie van Laurent-Perrier op. De Belgen blinken zeker niet uit in gastronomische waaghalzerij en ze houden het dan ook voornamelijk bij de traditionele champagne brut. Toch is het team van Schroeven er naar eigen zeggen in geslaagd om ook het kleine marktsegment van de hoger gepositioneerde champagnes te dynamiseren. Schroeven heeft iets met starten, want hij was ook de man achter Creyf’s Events, een afdeling van de uitzendgroep die zich toelegde op de lokale rekrutering van hostesses en animatoren.

Laurent-Perrier is nog altijd een familiale onderneming, maar sinds 1999 heeft het champagnehuis ook een beursnotering. Het zal dan ook niemand verbazen dat de hoofdopdracht van Schroeven erin bestaat om te streven naar een rendabele groei voor het bedrijf. De geboren Leuvenaar laat echter nog niet in zijn kaarten kijken. “Geef me nog even de tijd, want ik zit nog maar in de analytische fase. In de lente van 2006 zal ik mijn strategie communiceren.”

Wat echter wel al vaststaat, is dat de golfsport een prominentere plaats zal krijgen in de Franse mediacampagnes. Erik Schroeven is het brein achter de prestigieuze golfwedstrijd Les Bulles de Laurent-Perrier. Nog deze week vliegen de finalisten van de Nederlandse, Luxemburgse, Zwitserse, Franse en Belgische selectiewedstrijden samen met Schroeven naar Mauritius om daar de finale te beslechten. Met een handicap van 27 is hij een meer dan verdienstelijk golfspeler, maar nu al weet hij dat die handicap het komende jaar zeker niet zal verbeteren.

WORDT: directeur-generaal Laurent-Perrier Diffusion Frankrijk.

VRIJE TIJD: golf.

D.V.T.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content