Belgisch BitaGreen krijgt Impact Shakers Award

Het Leuvense BitaGreen, dat natuurlijke oplossingen voor stedelijk waterbeheer en leefbaarheid ontwikkelt, kreeg als enige Belgische bedrijf een Impact Shakers Award. De andere winnaars kwamen uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Bulgarije, Frankrijk en Duitsland.

Impact Shakers, dat zijn awards voor de eerste keer uitreikte, is een Belgische organisatie die is opgericht door Yonca Braeckman. De prijzen steunen jonge bedrijven die de economie milieuvriendelijker, socialer en inclusiever maken. Yonca Braeckman laat zich inspireren door het donutmodel van de Britse econome Kate Raworth. Dat hanteert de basisbehoeften van elke mens als minimum en de ecologische draagkracht van de planeet als bovengrens.

Twaalf Europese bedrijven in evenveel categorieën zijn bekroond met een Impact Shakers Award. Het Britse Charm Impact is een crowdsourcingplatform voor start-ups in groene energie. Het Ierse ResHub richt zich op bewoners van zorgcentra, en het Duitse Ecolytiq laat banken en andere financiëledienstenverleners toe hun klanten te tonen welke impact hun aankoop op het milieu heeft.

De twaalf winnaars krijgen een bootcamp om alternatieve financiering op te halen, toegang tot tools, workshops en het internationale netwerk van Impact Shakers. Na Europa gaat Impact Shakers hetzelfde doen in andere regio’s, te beginnen met Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Impact Shakers, dat start-ups adviseert over hun financiering, wil later dit jaar starten met een micro-investeringsfonds en een accelerator.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content