‘Belangen van management en Aandeelhouders verdedigen’

William Vanmoerkerke

WIE

William Vanmoerkerke

IS

De nieuwe CEO van de gereglementeerde vastgoedvennootschap Qrf City Retail.

WAS

Hij behaalde diploma’s toegepaste economische wetenschappen (Gent), marketingmanagement (Vlerick) en administration (New York). Hij startte zijn carrière bij eBay. In 2008 werd hij consultant bij Roland Berger Strategy Consultants en vanaf 2012 bij The Boston Consulting Group. In 2013 werd hij senior director strategy & business development bij Elsevier Inc.

Na een lang verblijf in New York woont hij in Gent. Hij was tot voor kort vier jaar raadgever bij het beheer van het vermogen van de familie die aan de wieg stond van Sunair en Sunparks. “Bij de verkoop van het park herinvesteerden we onder meer in winkelpanden. Wat paste in de portfolio van Qrf werd verkocht in ruil voor een verhoogde participatie van 28 procent in Qrf.”

WIL

“Ik wil de belangen van de aandeelhouders en het management op een lijn te brengen”, klinkt het. “Toen het aandeel vorig jaar onder druk stond, zagen we een kans om een grotere participatie te nemen, en actief deel te nemen aan het beheer van Qrf.”

Bestaat het gevaar niet dat Qrf een doorgeefluik wordt van de vastgoed van de familie? “Dat is niet de bedoeling. Bij de minste mogelijkheid van belangenvermenging zal ik me onthouden. Ik zal me als CEO onafhankelijk opstellen. Onze onafhankelijkheid bleek al bij de uitkering van het dividend, waarop de familie geen recht had voor haar nieuwe aandelen. We hadden kunnen proberen het dividend pas volgend jaar uit te keren, wanneer we er wel van kunnen genieten. Dat hebben we niet gedaan. Ik zal de belangen van alle aandeelhouders verdedigen.”

VRIJE TIJD

“Ik heb altijd basket gespeeld, zij het niet heel goed. De schaarse vrije tijd spendeer ik het liefst bij mijn gezin.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content