BEDRIJVEN

Fortis.

De financiële dienstengroep Fortis haalde in het eerste halfjaar een geconsolideerde omzet van 424 mia. Dat is een stijging van 11 % tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het operationeel resultaatsteeg met 20 % tot 27,8 mia.

Bacob.

Begin september haalt Bacob Bank maximaal 3,5 mia frank kapitaal op bij particuliere beleggers. Referentie-aandeelhouder Arcofin zou zowat 6,5 mia toestoppen aan de bank.

UCO.

Het Gentse textielbedrijf UCO Textiles maakte in de eerste helft van ’97 een nettowinst van 239 miljoen. Dat is een verdrievoudiging tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Tessenderlo Chemie.

De chemiegroep Tessenderlo Chemie haalde tijdens de eerste jaarhelft een omzet van 30,5 mia, 20 % meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Courante winst en nettoresultaatstegen met meer dan een kwart.

Deceuninck.

De geconsolideerde omzet van producent van pvc-profielen Deceuninck steeg in het eerste halfjaar met 33 % tot 3,74 mia. De nettowinststeeg met 30 % tot 241 miljoen.

Campine.

Specialist in brandvertragende producten Campine haalde in de eerste helft van dit jaar een nettowinst van 32,3mio, tegen amper 6,6 mio in ’96.

Bekaert.

Staaldraadproducent Bekaert overweegt de opslag en distributie van zijn producten uit te besteden. Dit kadert in een herstructureringsplan om de onderneming opnieuw winstgevend te maken.

Belgo-Factors.

Het factoringbedrijf Belgo-Factors uit Turnhout haalde in ’96 een omzet van 61,8 mia tegen 74,2 mia het jaar voordien. Belgo-Factors is een joint venture tussen de Generale Bank en de factormaatschappij Heller International Group uit Chicago.

Bopack.

Het etikettenbedrijf Bopack uit Wommelgem neemt het Franse Techniques Etiquette Adhésive over. Daardoor zal Bopack een jaaromzet van 2,2 mia realiseren en 360 mensen tewerkstellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content