‘Bedrijven willen lokaal verankerde datacenters’

WIE

Xavier Warnier (51)

IS

Commercieel directeur bij Datacenter United

WAS

Xavier Warnier heeft meer dan vijftien jaar ervaring in de IT-sector, waarvan enkele jaren in de datacenterindustrie. Hij was van 2008 tot 2013 projectmanager bij Popsy Software in Waals-Brabant. Daarna volgde een korte periode als business development manager bij BPSO. De volgende passage was bij Sage, een aanbieder van bedrijfssoftware, waarna hij aan de slag ging als businessunitmanager en verkoopchef bij Ecoburotic (2015-2018).

Zijn recentste opdracht was bij LCL, een van de grote aanbieders van IT- en computerdiensten en -infrastructuur. Bij Datacenter United wordt hij lid van het managementteam en zal hij de commerciële strategie mee bepalen.

WIL

“Een rol als commercieel directeur in de IT vind ik bijzonder”, zegt Xavier Warnier. “De sector verandert erg snel. Digitalisering en technologie evolueren in een recordtempo. Bij Datacenter United en DC Star is het mijn opdracht om samen met de collega’s onze datacenters uit te breiden, onze lokale verankering nog te versterken en onze status van operationele excellentie te blijven bewaken. Zo kunnen wij onze klanten en partners duurzame oplossingen blijven aanbieden.” De aanstelling van Warnier is de volgende stap in de uitbouw van Datacenter United als lokale partner met een internationaal aanbod. “De volgende jaren zullen heel wat bedrijven de overstap maken van hun eigen naar een professioneel commercieel datacenter”, zegt Warnier. “Die evolutie is niet meer te stoppen. Zij moeten een beroep kunnen doen op een lokaal verankerd bedrijf dat hun gateway to the cloud duurzaam en veilig maakt. Met ons aanbod in netwerken, connectiviteit en lokale aanwezigheid denken we dat Datacenter United de geschikte partner is.”

VRIJE TIJD

Gastronomie, reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content