Bedrijven en banken investeren massaal in crypto

© Getty Images

Techmultinationals en grootbanken investeerden het jongste jaar meer dan 6 miljard dollar in cryptostart-ups. Dat ondanks de enorme pandoering die de cryptomarkten en -activa hebben gekregen. De belangrijkste twee cryptomunten, de bitcoin en de ether, staan meer dan 40 procent lager dan een jaar geleden. De cryptobeurs Coinbase gaf zo’n 70 procent prijs in die periode.

Google-moeder Alphabet had met 1,5 miljard dollar het meeste veil voor crypto-investeringen. ’s Werelds grootste vermogensbeheerder Blackrock investeerde er voor net geen 1,2 miljard dollar in. Het elektronicaconglomeraat Samsung was de actiefste investeerder met meer dan 13 deals, goed voor 980 miljoen dollar.

Grootbanken lijken ook happig op crypto- en blockchaininvesteringen, met Morgan Stanley die er meer dan een miljard dollar tegenaan gooide of Goldman Sachs en BNY Mellon die elk zo’n 700 miljoen investeerden. Het enige Europese bedrijf in de lijst met topinvesteerders is de Nederlandse technologieholding Prosus die 260 miljoen dollar investeerde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content