Banen vinden kandidaten

© D. TELEMANS

De VDAB pakt uit met een webtool die vacatures en cv’s aan elkaar koppelt en gepersonaliseerde jobaanbevelingen doet: Jobnet. De technologie werd ontwikkeld door radix.ai.

Het Brusselse bedrijf radix.ai werd begin 2018 opgericht met de eigen middelen van drie jonge ondernemers: Laurent Sorber, Florian Goossens en Davio Larnout. Intussen is hun team uitgegroeid tot twaalf medewerkers.

“Radix.ai wil organisaties helpen om artificiële intelligentie optimaal te benutten”, zegt Larnout. “Onze software is gebaseerd op machine learning, een vorm van artificiële intelligentie. Computers worden zo geprogrammeerd dat ze patronen in data leren te herkennen. Op basis daarvan kan een systeem bijvoorbeeld voorspellingen doen of beslissingen nemen. We hebben klanten in diverse sectoren, maar we zien veel potentieel in de humanresourcesmarkt. Daarom werken we aan een product dat gericht is op de banen en de competenties van de toekomst.”

Met die toepassing kan de VDAB inspelen op de individuele voorkeuren van zowel de werkzoekende (onder meer de pendeltijd naar het werk) als de werkgever. Daarnaast kan de software vlot overweg met vrije teksten. “Een vacature kan bijvoorbeeld vermelden dat je pakketjes met een bestelwagen moet vervoeren, zonder dat daarin over een rijbewijs gesproken wordt”, legt Larnout uit. “Onze almaar slimmer wordende oplossing is dan in staat te leren dat je wel degelijk een rijbewijs nodig hebt om die baan uit te voeren.”

“Door de manier waarop we vrije teksten verwerken is onze software ook taalonafhankelijk. Daardoor kan die bijvoorbeeld makkelijk een Duits cv met een Nederlandstalige vacature matchen. Bovendien heeft onze oplossing geen problemen met verschillende jobtitels. De tool heeft geleerd dat ‘nanny’ en ‘kinderverzorger’, of ‘handyman’ en ‘klusjesman’ dezelfde betekenis hebben. Ook nieuwe titels zoals ‘datawetenschapper’ en moeilijker te onderscheiden functies zoals ‘IT-architect’ en een gewone architect zijn geen probleem.”

1,3 miljoen

euro is de beoogde jaaromzet van radix.ai voor 2018.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content