Ballen versus Delrue

In 2010 kreeg de Zuid-Afrikaanse fotograaf Roger Ballen al een grote solotentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten. Nu is hij terug in de Centrale for Contemporary Art in Brussel met The Theatre of the Ballenesque.

In zijn vroegste werk ging Ballen de documentaire toer op, maar het bekendst is hij met zijn geënsceneerde beelden, die tussen nachtmerrie en realiteit zweven. Ballens werk is een hoogst eigenzinnig universum, een absurdistisch theater vol enge dieren en freaks in een onbestemde onderwereld. Zijn verontrustende beelden bieden een inkijk in de donkerste krochten van zijn hoofd.

Ook de Belg Ronny Delrue maakt zulke mental pictures, al zijn die minder angstaanjagend. Delrue startte een correspondentie met Roger Ballen en die dialoog wordt tentoongesteld in de Centrale. De rest van de correspondenties van Delrue met een zestal internationale kunstenaars, is in het S.M.A.K. te zien.

Roger Ballen, The Theatre of the Ballenesque & Ronny Delrue – Roger Ballen: Correspondances, van 14 november tot 14 maart in de Centrale for Contemporary Art

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content