BAD ONDER DAK

De klanten van het Waalse Pool Cover, producent van zwembadoverdekkingen, huizen voornamelijk in het noorden van het land.

Hoe slechter het weer, hoe beter voor nv Pool Cover. Het bedrijf produceert immers telescopische zwembadoverdekkingen, en die worden vooral gevraagd als de zon het laat afweten. De uitschuifbare overdekkingen, uit aluminium en lexan, worden boven openluchtzwembaden gemonteerd. “Ons product is het goede compromis tussen een openlucht- en een overdekt zwembad,” zegt François Van Roost, verantwoordelijke voor de verkoop in Vlaanderen. Een gemetseld overdekt zwembad kost al gauw vier keer meer dan het product van Pool Cover. Door de creatie van een “serre-effect” zijn de zwembaden ook zonder verwarming zes maanden in het jaar toegankelijk. De bijzondere verankering biedt de nodige weerstand tegen al te felle wind. Het speciale aluminium weert de corrosieve werking van het chloor, en de kunststof lexan vervangt glas. “Lexan is veel lichter, 250 keer sterker dan glas en een betere geleider voor warmte.” De telescopische zwembadoverdekkingen zijn manueel verschuifbaar, of via afstandsbediening, die door zonne-energie wordt geregeld.

In het atelier in het Waalse Froidchapelle wordt dagelijks één volledige constructie gemaakt. “Bijna de hele productie is maatwerk,” vertelt François Van Roost. “We werken samen met producenten van zwembaden, of op vraag van de particuliere klant.” Die is, wat België betreft, vooral te vinden in het noorden van het land. “Er bestaan geen smaakverschillen tussen Walen en Vlamingen. Maar Vlaanderen is veel meer ontwikkeld,” lacht de Waal Van Roost. In Brasschaat, Schilde en Sint-Martens-Latem huizen belangrijke klanten. Vier vijfden van de Belgische clientèle bestaat uit particulieren. Daarnaast levert het bedrijf ook aan campings en hotels. Speciaal voor de Vlaamse klanten wordt weldra een toonzaal geopend langs de E19 in Mechelen.

Vorig jaar haalden de veertien werknemers van de nv Pool Cover een omzet van 100 miljoen frank. Het bedrijf behoort tot de Franse groep Eureka International, naar eigen zeggen wereldwijd de grootste producent van zwembadoverdekkingen. De geconsolideerde omzet bedroeg in 1996 620 miljoen, gemaakt door 200 werknemers. Vanuit de Belgische vestiging wordt 60 % geëxporteerd naar Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland en het noorden van Frankrijk. “Maar de Belgische markt blijft heel belangrijk. Dit land telt 30.000 zwembaden. We bouwen dit jaar onze vijfhonderdste zwembadoverdekking. Jaarlijks komen er in België bovendien 1200 nieuwe zwembaden bij.”

FRANC

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content