Artistieke rentree

De Brusselse artistieke rentree krijgt meer wind in de zeilen. Onder de vlag van het Brusselse Gallery Weekend worden de belangrijkste galerieopeningen in één weekend gebundeld. De hoogtepunten zijn de shows van Sterling Ruby (Hufkens en Pierre Marie Giraud), Ivan Navarro (Templon), Peter Halley (Maruani Mercier), Léon Wuidar (Rodolphe Janssen), Gilberto Zorio (Baronian) en Christopher Wool (Vedovi).

Maar het event is veel meer dan een commercieel koopmoment voor de deelnemende veertig galeries. In Brusselse non-profitkunstruimtes worden kunsttours, talks en opendeurdagen georganiseerd. Galeriemedewerker Louis-Pilippe Van Eeckhoutte cureert de gelegenheidsexpo Generation Brussels in het Vanderborghtgebouw, waar ook de kunstbeurs Independent plaatsvond.

Het Brussels Gallery Weekend slaat ook meer en meer haar vleugels uit naar andere kunstvormen. Zo hangt Didier Claes, een specialist in tribale Afrikaanse kunst, zijn karretje aan het openingsweekend van de Brusselse hedendaagsekunstscene.

Brussels Gallery Weekend, van 6 tot 9 september in Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content