Ambitie

THOMAS DETRY "Dit voelt als een nieuw hoofdstuk in mijn carrière." © Getty Images

Nadat hij de week voordien een gedeeltelijke kaart voor de Amerikaanse PGA Tour had bemachtigd, werd Thomas Detry vorige zondag op Wentworth in de buurt van Londen vijfde in het BMW Championship, het toptoernooi van de Europese Tour. Een hele opsteker, na zijn ontgoochelende eerste seizoenshelft. Het ziet er dus naar uit dat de Brusselaar op zijn 29ste een grote stap vooruit heeft gezet. “De puzzelstukjes vallen plots op hun plaats”, lachte Detry. “Dit voelt als een nieuw hoofdstuk in mijn carrière.”

Detry, die werd opgeleid aan de universiteit van Illinois, maakt er geen geheim van dat hij de ambitie koestert om carrière te maken in de Verenigde Staten. Hij is trots dat hij kan uitkomen in de PGA Tour, die de Champions League van de golfsport mag worden genoemd. “Dankzij mijn plaats in de top 25 van de Korn Ferry Tour Finals kan ik deelnemen aan een aantal toernooien van de PGA Tour”, zegt hij. “Maar als ik in het begin van het seizoen goed presteer, krijg ik volledige toegang voor de rest van het jaar. Dat is mijn grote doel.”

Als volleerd globetrotter verdeelt Thomas Detry zijn tijd tussen Dubai, waar hij woont; Londen, vanwaar zijn vrouw afkomstig is; en Brussel. Maar binnenkort heeft hij ook langs de andere kant van de Atlantische Oceaan een stek nodig. Dat schrikt hem niet af. “Ik zoek nu uit wat de beste oplossing is. Het is niet uitgesloten dat we eerst onze intrek nemen in Punta Cana, in de Dominicaanse Republiek. Dat is heel dicht bij het zuiden van de Verenigde Staten, en we hebben er veel vrienden.”

Hoe dan ook zal Thomas Detry de komende weken vooral in de Verenigde Staten actief zijn. Deze week begint in Californië het seizoen 2022-2023 van de PGA Tour, en uiteraard is hij daar van de partij. “Deze promotie zal me niet beletten om ook nog in de Europese Tour uit te komen”, vervolgt Detry. “Ik wil mijn planning zo opstellen dat ik in beide tours zo veel mogelijk punten kan pakken, om zo snel mogelijk een plaats in de top vijftig van de wereld te veroveren.”

Op het parcours van Wentworth liet onze landgenoot zien dat hij niet alleen ambitieus is, maar ook goed in vorm is. In het toernooi, dat door het overlijden van koningin Elizabeth II tot drie ronden werd gereduceerd, hield Detry stand tegen de besten van de wereld. Hij speelde vijftien onder par, achter de Ier Shane Lowry, de Spanjaard Jon Rahm en de Noord-Ier Rory McIlroy. Op 54 holes sloeg de Brusselaar amper twee bogeys. Knap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content