‘Aantal werknemers vertienvoudigen’

WIE

Emmanuel Mottrie (50)

WORDT

Emmanuel Mottrie wordt de nieuwe CEO van de Nederlandse TMC Group met hoofdzetel in Eindhoven. TMC is een consultingbedrijf voor ingenieurs en wetenschappers die voornamelijk werken in onderzoek en ontwikkeling. Het groeibedrijf onderscheidt zich door zijn model van ‘employeneurship’, de combinatie van een vaste arbeidsovereenkomst en ondernemerschap.

WAS

Hij startte zijn carrière bij Mazda Motor Europe en ging nadien aan de slag in de adviessector bij Altran Group. Hij begon er als managing director van dochter De Valck Consultants. Van 2009 tot 2013 was hij de CEO van Altran Benelux en een van de executive directors van de Altran Group. Nadien richtte hij TMC België en TMC International op.

WIL

“Ik zal de transformatie begeleiden van het Nederlandse high-techadviesbedrijf tot een Europese groep. De voorbije vier jaar legde ik de basis als algemeen directeur van TMC International met de oprichting van kantoren in België, Canada, Dubai, Frankrijk, Italië, Spanje en Zweden. TMC groeide zo van een lokale dienstverlener uit tot een Europese groep met vestigingen in acht landen. Nu hebben we de ambitie onze groep tegen 2035 nog eens uit te breiden van 1000 naar 10.000 werkondernemers. In België tellen we sinds onze start vier jaar geleden 150 medewerkers. We zoeken tegen eind 2018 nog eens zestig mensen.

De finale bedoeling van onze internationale strategie bestaat erin een kruisbestuiving te realiseren tussen de internationale TMC-filialen. Zo zullen klanten, waaronder grote namen als Barco of imec, en de medewerkers voordeel halen uit innovatie en successen in de groep.”

VRIJE TIJD

Golf, jacht, reizen, literatuur, gezin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content