Aanhoudende prijsdruk op Leuvense Rand

Met een gemiddelde vraagprijs van 3.350 euro per vierkante meter is Vlaams-Brabant na West-Vlaanderen (3.425 euro/m2 inclusief de kust) de duurste provincie voor nieuwbouwappartementen in Vlaanderen. In de voorbije zes maanden klom de gemiddelde vraagprijs in Vlaams-Brabant met 4 procent. De cijfers van het studiebureau de Crombrugghe & Partners tonen een prijzenspectrum van 2.950 euro in het oosten van de provincie tot 4.275 euro in Leuven Stad.

In de stad Leuven bleef de prijstoename in zes maanden beperkt tot 1 procent. In de Leuvense rand is de stijging met 4 procent naar 3.575 euro per vierkante meter meer uitgesproken. Ook op de langere termijn, vijf jaar, evolueren de prijzen in de rand (+27,5%) sneller opwaarts dat in de stad (+18%).

In twee deelmarkten tekende de Crombugghe & Partners prijsdalingen op. In de regio Halle daalde de gemiddelde vraagprijs met een half procentje tot 3.150 euro per vierkante meter. In de regio Zaventem zakte de gemiddelde prijs ook met een half procentje tot 3.225 euro.

Aanhoudende prijsdruk op Leuvense Rand

In de kijker

Op de Molenveldsite in Herent, Leuven, bouwt Besix RED het residentiële project Meadow. In vijf fasen komen in de nieuwe wijk 259 wooneenheden. De ontwerpers, POLO Architects en Binst Architects, voorzien het project per fase van een andere architectuur. Een constante is de nadruk op duurzaam, toegankelijk en comfortabel wonen in een groene setting. Met een divers aanbod van appartementen, waarvan sommige met een eigen tuin, mikt Besix RED op een brede sociale en intergenerationele mix van bewoners.

De eerste twee fases zijn al opgeleverd. Fase drie (68 units) is in aanbouw. De oplevering van fase vier en vijf is gepland voor 2023. Voor de appartementen met twee slaapkamers die in verkoop zijn, hanteert Besix RED een ‘vanafprijs’ van 332.000 euro. Die met drie slaapkamers starten vanaf 472.000 euro en de penthouses vanaf 612.100 euro. In de volgende fases komen weer eenslaapkamerappartementen te koop.

Aanhoudende prijsdruk op Leuvense Rand

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content