5 x Alfa Romeo Tonale

1. Met een volume van 500 liter biedt de Tonale behoorlijk wat kofferruimte voor een compacte SUV.

2. De turbobenzine van 1,5 liter is ook verkrijgbaar in een instapversie van 130 paarden. Die zal wellicht zo’n 2.000 euro minder kosten.

3. Alfa maakte voor de Tonale een erezaak van de materiaalkeuze en de kwaliteit van de assemblage, waar het merk in het verleden bijna altijd kritiek op kreeg. Opdracht volbracht: de Tonale zit helemaal op niveau, met vooral aan de bovenzijde van het instrumentenbord en het deurpaneel aangename kunststoffen. Onder de heuphoogte is alles van een hard plastic, maar dat is vandaag helaas vaste prik in de compacte SUV’s.

4. In de boordplank zitten twee schermen, een ervan recht voor de bestuurder, ingewerkt in kokervormige elementen die wat aan een verrekijker doen denken. Het is leuk dat Alfa Romeo ook hier een beetje apart blijft doen. Het centrale scherm is het grootste in zijn segment en heeft een infotainmentsysteem dat helemaal bij de tijd is. We zien tot onze opluchting ook een rij knoppen voor veelgebruikte functies, wat betekent dat je niet voor alles in het schermmenu moet gaan zoeken, zoals dat bij almaar meer auto’s het geval is.

5. Nu nog niet verkrijgbaar, maar wel op komst: een stekkerhybride die op elektriciteit alleen een autonomie van om en bij de 60 kilometer zal hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content