5 excellente Excel-tips

Hieronder vindt u 5 korte en handige tips die u in een handomdraai efficiënter laten werken met Excel 2010.

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

1 Voer snel de datum van vandaag in? Wist u dat u met enkele sneltoetsen in een cel de datum van vandaag kunt invoeren? U typt in de cel ‘Ctrl+;’ en duwt op Enter. De datum van vandaag verschijnt in de cel.

2 U kunt in een handomdraai kleine letters omzetten naar hoofdletters. U gaat in de cel staan waar de tekst met hoofdletters moet komen. U typt “UPPER” en dan de code van de cel waarin de tekst zich bevindt. Voorbeeld: in cel A1 staat tekst in kleine letters en u wilt deze tekst in cel B1 graag in hoofdletters plaatsen. U gaat in cel B1 staan en typt daar: =UPPER(A1). In de cel B1 verschijnt nu diezelfde tekst als in A1 maar dan in hoofdletters.

3 In Excel bestaat er een handige functie om cellen te ontdubbelen. U selecteert de kolom met de gegevens die u wenst te ontdubbelen. Ga bovenaan in de QAT naar het tabblad Data. Kies daar bij “Data tools” voor “Remove duplicates”. De cellen met dubbele gegevens worden leeggemaakt en de lijst wordt ingekort.

4 Herhaal uw laatste bewerking met één druk op de knop. Wist u dat er in een Excel een handige sneltoets bestaat waarmee u uw laatste handeling in Excel kunt herhalen? Voorbeeld: u hebt net het lettertype en de kleur van de tekst in enkele cellen veranderd. U wenst dit bij een andere cel ook te herhalen. Dit kunt u door in deze cel op F4 te klikken.

5 Nieuwe gebruiker van Excel 2010? Kent u uw weg nog niet goed in Excel 2010? Via deze handige interactieve tool van Microsoft Office Online krijgt u snel een overzicht van alle nieuwigheden in Excel 2010.

Bron: Kluwer Opleidingen, organisator van de Excel Experience Day 2013. Meer info: Klik hier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content