4 X Taycan Sport Turismo

1. De Sport Turismo is de derde versie van de Porsche Taycan. Naast de berline lanceerde het Duitse sportwagenmerk vorig jaar de Cross Turismo: ook een shooting brake, maar wat hoger van de grond en avontuurlijker, met vierwielaandrijving, voor wie af en toe een snipje onverhard wil meepikken. De Sport Turismo heeft geen grotere bodemspeling en is bedoeld om met zijn praktischere aard asfaltkilometers te vreten.

2. Met de etymologie van de term ‘shooting brake’ vullen we moeiteloos een hele bladzijde. Het begrip werd al in de negentiende eeuw in Engeland gebruikt voor een voertuig dat jagers en hun uitrusting naar veld en bos voerde. Mercedes gebruikte het begrip ‘shooting brake’ als eerste in 2004 voor de wondermooie CLS, maar ondertussen hebben al heel wat merken zo’n model in hun gamma, zelfs een massamerk als Kia met zijn ProCeed.

3. Tegen de lente mogen we vijf versies van de Sport Turismo verwachten: van 326 paarden met achterwielaandrijving tot 625 paarden met vierwielaandrijving. Dat resulteert in een prijsvork van 89.797 tot 191.608 euro.

4. De Sport Turismo komt met een laadcapaciteit tot 225 kilowatt. Aan de juiste snellader is het dus mogelijk in nauwelijks 5 minuten een rijbereik van 100 kilometer te laden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content