3 x C Estate All-Terrain

1. De nieuwste terreinbreak van Mercedes heeft een sleepvermogen van 1.800 kilogram. Een boot of aanhangwagen met een paard aan de trekhaak is dus geen probleem. Interessant voor wie van plan is een last te trekken: vanaf 65 kilometer per uur kan het stabiliteitssysteem in kritieke situaties automatisch ingrijpen. Als het een ongewenste slingerbeweging van de aanhangwagen detecteert, zal het die dempen door automatisch de remmen op de afzonderlijke wielen te activeren, of zelfs de snelheid te minderen.

2. Het offroadkarakter van deze C-Klasse is zichtbaar aan het radiatorrooster, de bumpers, de beschermingsplaat voor opspattende keien onder de bumpers en de donkere bekleding met kunststof voor de wielkasten.

3. De C-Klasse heet zo sinds 1993, maar eigenlijk was hij de opvolger van de 190, die in 1982 op de markt kwam. Die was naar Mercedes-normen behoorlijk klein en kreeg al snel de bijnaam ‘Baby Benz’. In het gamma van Mercedes blijft het model een bestseller. De 190 meegerekend, zijn er sinds 1982 al bijna 11 miljoen exemplaren (berline, coupé, break…) van verkocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content