3 vragen aan Rodolphe de Maleingreau d’Hembise

Veilingmeester

Uw Brussels veilinghuis Haynault neemt op 24 september een doorstart.

“We verhuisden naar een nieuw pand in de Stallestraat in Ukkel: een art-decowoning met een iconische oriëntalistische gevel. Daar presenteren we op 24 september onze eerste veiling. We pakken uit met een set architectenmeubilair van Pierre Jeanneret. We presenteren ook moderne en hedendaagse kunst. En bij de collectiewagens hebben we mooie loten, waaronder een Salmson uit 1933 en een Jaguar E-Type uit 1969. ”

Uw parcours verliep nochtans grillig.

“Ik werkte jarenlang in de Londense City, onder meer bij Lehman Brothers. Ik stopte daar in 2001 om me op mijn andere passie te storten: postzegels. Ik opende in Londen een verkoopbureau voor postzegels en specialiseerde me ook in munten. Later verhuisden we naar Brussel. Daar startten we een veilinghuis, omdat we dankzij onze vroegere activiteiten verzamelaars persoonlijk kenden.”

De veilingmarkt is fel bevist in Brussel. Hoe onderscheidt Haynault zich?

“Mijn vrouw en ik komen uit verzamelaarfamilies. We kennen die markt goed. Onze veilingen zijn daardoor geen onsamenhangend allegaartje van decoratieve stukken. We focussen op interessante, coherente ensembles van objecten, gericht op verzamelaars.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content