3 vragen aan Peter Bernaerts – Veilingmeester

Hoe pakt u de veiling van kunstobjecten van de Antwerpse interieur- architect Gert Voorjans aan?

“De kijkdagen lopen van 5 tot 11 oktober, tegelijk in Gerts woning op de Leopoldplaats en in ons veilinghuis aan de Verlatstraat in Antwerpen. Het is interessant om te zien hoe hij op beide plekken eclectische en avontuurlijke ensembles van zijn stukken maakt. Daarom is het een must om de expo te komen bekijken.”

Zal meespelen dat ze afkomstig zijn van Gert Voorjans?

“Zeker. De vorige keren dat decorateurs zo’n boedelveiling hebben georganiseerd, speelde dat effect ook. We bieden de interieurobjecten zonder reserve aan, wat betekent dat ze ook tegen een lage prijs mogen vertrekken. We willen iedereen de kans bieden om een stukje van de smaak van Gert Voorjans te kopen. We hebben de schattingsprijzen laag gezet: veel mensen zullen dan zin krijgen om mee te bieden.”

Is dit wel de goede periode om te veilen?

“Ik denk het wel. Gerts filosofie past goed bij de tijdsgeest: hij hecht waarde aan mooie stukken, die niet altijd design hoeven te zijn. Zijn motto ‘ Never stop starting‘ past ook goed bij ons: wij moeten na elke veiling weer van nul beginnen. We voelen de coronacrisis wel, maar we zijn goed blijven doorwerken. Volledig overschakelen op onlineveilingen zien we niet snel gebeuren: de spanning van de zaal is te belangrijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content