100 % gereed voor de winter

Na ergonomische sokken voor verwoede wandelaars in 1995 en ergonomisch ondergoed voor sporters en actievelingen in 2000, lanceert het Duitse label Falke nu ook ergonomische ‘bovenkledij’.

Ergonomisch ondergoed ondersteunt de gevoeligste lichaamsdelen tijdens het sporten, zo is gebleken uit medische laboratoriumonderzoeken. Doordat ze in rechtstreeks contact staan met de huid, slorpt het ondergoed uiteraard zweet op. Maar dankzij technische vezels en nieuwe weefmethoden kan het zweet vandaag in de lucht terechtkomen, op voorwaarde weliswaar dat de luchtvochtigheid niet te hoog is.

Het merk Schmallenberg ontwierp een ondergoedlijn waarin de nieuwste trends verwerkt zitten op het vlak van ondersteuning en vochtverdamping. Die lijn maakt deel uit van een breder merkconcept: Falke Ergonomic Sport System (ESS). Het gaat om producten die vrij prijzig zijn.

Voor joggers en skiërs

Voor de komende winter lanceert het Duitse sokken-, prêt-à-porter- en ondergoedmerk een Second Layer-lijn die aansluit bij dit ESS-concept. Het gaat om een gamma ergonomische sportpulls waarvan het design gebaseerd is op de anatomie van het lichaam en die speciaal ontworpen zijn voor het beoefenen van actieve wintersporten, uiteraard ook voor de skisport.

De nieuwe lijn omvat twee collecties: de ene is bijzonder licht en is bestemd voor actieve sporten zoals trekking, nordic walking of gewoon jogging. De ribstructuur ter hoogte van de lenden en de rug zorgt trouwens voor een warmte-isolatie die goed van pas komt als het steenkoud is.

Falke is een van de eerste producenten die cirkelvormige weeftechnologie gebruiken. Daardoor sluit de kledij perfect aan op alle lichaamsdelen en is ze 100 % flexibel, want de onderdelen bevatten bijna geen stiknaden.

De andere lijn is in de eerste plaats bedoeld voor skiërs. Hightechdraden en natuurlijke vezels worden gecombineerd in een uiterst complex platweefproces.

Vocht naar buiten

Beide lijnen zijn gebaseerd op het principe van de body contour design. Dat straalt weliswaar een eigentijdse allure uit, maar is toch meer een functioneel product dan een modeproduct.

Ondergoed en Second Layer gaan trouwens hand in hand: terwijl de eerste laag het zweetvocht afvoert in de vorm van damp, slorpt de tweede laag het vocht op en stuwt het naar buiten. We herhalen: op voorwaarde dat de luchtvochtigheid het toelaat! Heel wat fabrikanten die dit snufje aanbieden, vertellen dit er niet bij.

Falke beweert dat zijn product op dat vlak doeltreffender is dan de vergelijkbare producten op de markt. Dat blijkt uit tests in een koudekamer die werden uitgevoerd in de zeer degelijke Deutsche Sporthochschule in Keulen.

Serge Vanmaercke

Het Duitse Falke lanceert een gamma ergonomische sportpulls die speciaal zijn ontworpen voor het beoefenen van actieve wintersporten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content