Duurzaamheid Duurzaamheid Hoe de Belgische havens inzetten op innovatie en duurzaamheid: Port Oostende Duurzaamheid zit diep verweven in het DNA van Port Oostende. Om te overleven heeft de kleine nichehaven zich gespecialiseerd in de circulaire en blauwe economie, geruggensteund door milieu en innovatie. "Dat is de basis van ons maatschappelijk engagement, want we kunnen niet doorgaan zoals de voorbije honderd jaar."
Video | Z-Nieuws Video | Z-Nieuws BEKIJK - Eerste gigantische bouwstenen van energie-eiland in de maak De bouw van het Prinses Elisabeth Eiland zit in een nieuwe fase. Het eiland, dat op 45 kilometer voor onze kust zal komen, wordt het allereerste energie-eiland ter wereld. Het moet er op termijn voor zorgen dat Europese landen onderling hernieuwbare offshore windenergie kunnen uitwisselen. Een regeringsdelegatie zakte vandaag af naar het Nederlandse Vlissingen voor …
Macro-economie & beleid Macro-economie & beleid De dood en verrijzenis van een haven: ‘Oostende speelt weer mee als Belgische haven’ Bloedrode cijfers, nauwelijks werkgelegenheid en geen visie. Port Oostende was tot vijf jaar geleden op sterven na dood. Een nieuw bestuur en een actieplan van honderd werkpunten hebben de haven weer op de internationale kaart gezet. "Er is een omgekeerde braindrain gaande: West-Vlamingen willen vanuit Gent weer aan de kust komen wonen en werken." Een reconstructie.
Ondernemen Ondernemen Update 'Hét powerhouse van onze energieonafhankelijkheid’: Baggerreuzen DEME en Jan De Nul halen bouwcontract binnen voor stroomeiland op Noordzee Het is bekend wie het allereerste energie-eiland op de Noordzee, dat geldt als van vitaal belang voor Belgiës toekomstige energievoorziening, gaat bouwen. De Vlaamse baggeraars DEME en Jan De Nul hebben het bouwcontract voor het zogeheten Prinses Elisabeth Eiland binnengesleept. Zij bundelen daarvoor de krachten in de joint venture TM Edison.