ZapFloorHQ automatiseert Europese coworkingruimtes

Dimitri Dewever medewerker Trends

ZapFloorHQ haalde in oktober 1 miljoen euro op voor de uitbouw van een digitaal platform dat het administratieve beheer van coworkingruimtes regelt.

Hoe is Zapfloor ontstaan? “Oorspronkelijk waren we een soort Booking.com voor de verhuur van bureauruimtes”, zegt medeoprichter Wouter Schoofs. “Wie op onze website een postcode invoerde, kreeg de dichtstbijzijnde vrije kantoren te zien. Toen we ontdekten dat coworkingruimtes worstelden met hun operationele administratie, hebben we onze focus verlegd.”

Wat kunnen gebruikers met uw platform doen? “In plaats van korte huurovereenkomsten via mail te regelen, stellen businesscenters via ons platform met enkele muisklikken een standaardhuurcontract samen, op maat van de noden van start-ups en freelancers: voor één dag, een week, een maand enzovoort.”

Zijn er nog extra functionaliteiten? “Ja. Ook huurders kunnen ZapFloor gebruiken. Bijvoorbeeld om een vergaderruimte te boeken, om te communiceren met andere bedrijven in het gebouw via een chatsysteem, of voor de aankondiging van events. Zo ontstaat een community.”

Welk zakenmodel hanteren jullie? “We rekenen een maandelijks bedrag aan voor het gebruik van het platform, afhankelijk van het aantal gebruikers en de geïntegreerde diensten. Onze software kan worden uitgebreid, bijvoorbeeld met een automatisch onthaal, de toegang tot printdiensten enzovoort. Aan elke module hangt een meerprijs.”

Waarom geloven investeerders als LeanSquare en Stefan Grosjean (Smappee) in ZapFloor? “Omdat onze software verhuurders en huurders van kantoorruimtes efficiënter met elkaar verbindt. Zo ontstaan samenwerkingen sneller en kunnen bedrijven hun beschikbare middelen optimaler inzetten. Al heel vroeg konden we rekenen op ondersteuning en advies van Start it @KBC & Watt Factory.”

U bent actief in acht landen. Hoe ziet u de toekomst? “Vanuit ons land bedienen we klanten in onder meer Nederland, Luxemburg, Denemarken, Zwitserland en Spanje. De volgende twee jaar willen we onze groei versnellen. Het aantal coworkingruimtes stijgt sinds 2013 elk jaar met gemiddeld 15 procent. Daar is dus zeker ruimte voor.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content