Renovatieleningen vergelijken kan je ruim 670 euro besparen

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Wie een renovatielening wil afsluiten, kan veel geld besparen door banken met elkaar te vergelijken. Het verschil tussen het duurste en goedkoopste tarief loopt op tot 670 euro.

Door de naderende verandering van de btw-regels kloppen de Belgen massaal aan bij de banken voor een renovatielening. In april werden 50 procent meer renovatiekredieten verstrekt dan vorig jaar.

Maar wie te snel beslist, loopt mogelijk een mooie besparing mis. Dat blijkt uit een onderzoek van de vergelijkingssite bankshopper.be. Voor een lening van 10.000 euro, af te betalen in 48 maanden, betaal je bij Auxifina 237,34 euro af per maand af, maar bij Argenta 223,32 euro. Dat is 14,02 euro per maand minder. Aan het einde van de rit heb je bij de duurste bank 672,96 dus euro meer op tafel moeten leggen.

Renovatieleningen vergelijken kan je ruim 670 euro besparen
© Bankshopper.be

Ook voor wie energiebesparende verbouwingen wil doen, loont het de moeite groene leningen met elkaar te vergelijken. Op basis van de gepubliceerde tarieven zijn deze leningen het goedkoopst bij CPH (1,79%) en het duurst bij bpost bank (4,80%).

Renovatieleningen vergelijken kan je ruim 670 euro besparen
© Bankshopper.be

Hoe bovendien rekening met je persoonlijke situatie als je een renovatielening wil afsluiten. Vraag je bankier sowieso om een simulatie te maken van beide formules. Daarbij zal hij rekening houden met het fiscale plaatje.

Partner Content