Hoeveel betaal je écht voor je woonkrediet?

© BELGAIMAGE
Roel Van Espen medewerker Trends

Hoewel de rente nog altijd erg laag staat, durven de tarieven voor hypotheekleningen sterk te verschillen van bank tot bank. Bepaalde websites helpen je bij de zoektocht naar het meest voordelige krediet.

Om je droomhuis te kunnen kopen of bouwen, moet je wellicht terugvallen op een hypothecair krediet. Het loont sowieso de moeite om te gaan ‘shoppen’ en zo de voorwaarden van de financiële instellingen met elkaar te vergelijken. Daarvoor kan je ook de hulp van internet inroepen.

Websites zoals BankShopper.be en Spaargids.be verzamelen alvast de tarieven van de verschillende banken in ons land. Maar terwijl BankShopper.be zich beperkt tot de officieel geafficheerde rentevoeten, vind je bij Spaargids.be ook échte voorstellen die gedaan werden aan kandidaat-leners.

Hoe werkt het?

In de ‘Lenen’-rubriek van Spaargids.be kan je doorklikken naar ‘Woonleningen’. Geef in de module de gewenste formule (vaste of variabele rentevoet) en looptijd in, en je krijgt meteen een overzicht van interestvoeten die recent toegekend werden. Via ‘Meer criteria’ kan je je zoektocht verder verfijnen. Nieuw toegevoegde kredieten kan je automatisch naar je mailbox laten versturen.

Ook Renteopdevoet.be verzamelt gelijkaardige informatie. Op de homepage zie je de meest recente rentevoorstellen, maar er is ook een module die je laat zoeken volgens diverse criteria: formule, looptijd, bank, bedrag, quotiteit, enzovoort. Handig is dat je deze website ook kan gebruiken voor het zoeken naar een schuldsaldoverzekering.

De moeite waard?

Spaargids.be en Renteopdevoet.be zijn twee sites die elkaar mooi aanvullen. De informatie over de echte kredietvoorstellen is veel relevanter dan de officiële tarieven die de banken vermelden. Met zulke gegevens sta je ook sterker wanneer je gaat onderhandelen met de verschillende kredietgevers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content