Belspeed vestigt zich op Antwerp East Port

Groep Heylen is in op Antwerp East Port (AEP) in Grobbendonk gestart met de bouw van een Europees distributiecentrum voor Belspeed. Dat zal vanuit Grobbendonk modemerken zoals Claudia Sträter, Fred & Ginger en CKS verdelen.

Het nieuwe magazijn krijgt een oppervlakte van 12.500 m2. Het wordt uitgerust voor klassieke orderpicking en voor ‘e-fulfilment’, de logistieke verwerking van e-commerce. De oplevering is gepland voor begin september.

Groep Heylen staat in voor het ontwerp, de investering en de bouw van het distributiecentrum. Het magazijn dat vlak naast het Albertkanaal zal liggen, wordt uitgerust met veertien laadperrons en twee gelijkvloerse poorten. Ongeveer 1250 m² kantoor- en sociale ruimte vervolledigen het programma.

Gebruiker Belspeed is een ‘supply chain solution’ bedrijf voor modewereld. “Na de recente overname van concurrent TNT Fashion Logistics is Belspeed de op één na grootste logistieke dienstverlener in deze sector in Europa”, zegt Marc Luyckx van Antwerp East Port.

Belspeed start op 1 juni in een bestaande hall van 11.500 m² vlak naast het nieuwe complex. Na ingebruikname van het nieuwbouwmagazijn zal het bestaande gebouw dienst doen als uitbreidingszone voor de activiteiten van Belspeed. Bij een volledige invulling zou de activiteit van Belspeed goed zijn voor een tewerkstelling van 250 voltijdse arbeidskrachten in Grobbendonk.(LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content