‘WK levert Rode Duivels zeker 3,48 miljoen euro op’

© belga

De Rode Duivels hebben een akkoord bereikt met de Belgische voetbalbond (KBVB) over de WK-premies tot en met de halve finales. Spelers en staf strijken zo’n 60 procent op van de premies die FIFA uitbetaalt. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De Rode Duivels hebben een akkoord bereikt met de Belgische voetbalbond (KBVB) over de WK-premies tot en met de halve finales. Spelers en staf strijken zo’n 60 procent op van de premies die FIFA uitbetaalt.

Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De overeenkomst van 50 pagina’s werd onderhandeld door Vincent Kompany en Jan Vertonghen, als vertegenwoordigers van de spelers.

Voor de groepsfase incasseert elk WK-land sowieso 5,8 miljoen euro. Daarvan wordt dus 60 procent of 3,48 miljoen verdeeld onder de 23 spelers en de 30-koppige staf, goed voor een gemiddelde van ruim 65.000 euro per man.

Een precieze verdeelsleutel is niet bekend, maar het spreekt voor zich dat een Rode Duivel veel meer zal opstrijken dan bijvoorbeeld een materiaalman. Opvallend is wel dat alle spelers evenveel zouden krijgen, ongeacht hun inbreng op het WK.

De bedragen stijgen stelselmatig naarmate de Duivels verder geraken op het tornooi. Mocht België de finale halen, dan zal een nieuwe onderhandelingsronde opgestart worden tussen de KBVB en de spelersgroep.

En voor de spelers komen de portretrechten bovenop de premies. In 2002 kregen zij daar nog niets van, nu ontvangen ze tweederde van het totale bedrag, dat in een gezamenlijke pot terechtkomt. Bondscoach Marc Wilmots beheert zijn eigen portretrechten. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content