Winkelen kan nog op 31 december

© belga

Wie dat wil, kan op de laatste dag van het jaar nog uitgebreid inkopen doen.

Op zondag 31 december zullen heel wat winkels open zijn. Vooral voedingswinkels en supermarkten leveren een extra inspanning voor mensen die nog op het allerlaatste moment cadeautjes willen kopen of voedingsmiddelen willen inslaan.

Veel winkels zullen wel vroeger sluiten dan op een normale openingsdag.

De meeste supermarkten blijven zondag open tot in de vroege namiddag. De Colruyt-winkels sluiten om 13.00 uur, bij Delhaize en Lidl wordt dat 14.00 uur. Bij Carrefour varieert de sluitingstijd van winkel tot winkel. Maar ook kleinere winkels zullen op de laatste dag van het jaar open zijn.

Ondernemersorganisatie Unizo schat 70 tot tachtig procent van de winkels de deuren zal openhouden. Bij voedingswinkels en traiteurs gaat het zelfs om 80 tot 90 procent. Bij bijvoorbeeld modezaken zal het aantal geopende winkels dan weer iets lager liggen.

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen(NSZ) hanteert gelijkaardige cijfers. Daar luidt het, op basis van een rondvraag bij 462 winkels, dat 72 van de kleinhandelaars open zal zijn.

Beide ondernemingsorganisatie benadrukken eveneens dat heel wat winkels vroeger de deuren zullen sluiten, om ook het personeel de kans te geven om oudejaarsavond te vieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content