Werkloosheid in eurozone stabiel

© iStock

De werkloosheidsgraad in de eurozone is in augustus onveranderd gebleven op 9,1 procent in vergelijking met juli. Daarmee blijft de werkloosheid in het eurogebied op het laagste niveau sinds februari 2009, zo blijkt maandag uit cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat. In België ligt de werkloosheidsgraad op 7,3 procent of 363.000 mensen.

Economen hadden in het algemeen verwacht dat de werkloosheid zou dalen tot 9 procent. Volgens Eurostat waren er in augustus in de eurolanden ruim 14,7 miljoen mensen werkloos. Voor de gehele Europese Unie werd een werkloosheid gemeten van 7,6 procent. In de EU ging het om meer dan 18,7 miljoen werklozen.

De laagste werkloosheid in de EU was in Tsjechië en Duitsland. De werkloosheid was nog altijd het hoogst in Griekenland en Spanje. Voor Nederland werd door Eurostat een werkloosheid van 4,7 procent gemeld.

Verder waren in de eurozone ruim 2,6 miljoen jongeren werkloos. In alle 28 EU-landen hadden meer dan 3,7 miljoen personen jonger dan 25 jaar geen baan.

Partner Content