Welke verzekeringen heb je nodig als je verhuist met familie of vrienden?

© iStock
Jan Roodhooft Advocaat

Bij een verhuis kan één van je helpers allerlei letsels oplopen. Of meubelen of toestellen die je verhuist kunnen beschadigd raken. Door de juiste verzekeringen af te sluiten kan je je heel wat ellende besparen.

Weinig mensen staan er bij stil dat er bij een verhuis heel wat kan misgaan. Het is dan ook belangrijk tijdig te denken aan het afsluiten van verzekeringen.

Ongevallenverzekering

Vraag aan je helpers of ze zelf een ongevallenverzekering hebben. De meeste mensen hebben die niet. Heeft een helper toch zelf zo’n verzekering, kijk dan na welke dekking die geeft. Je kan ook zelf een tijdelijke ongevallenverzekering afsluiten. De verzekeringsmaatschappij met wie je in zee gaat zal je dan allicht vragen om de naam, de leeftijd en het beroep van de personen die verzekerd moeten worden op te geven. Je zal wellicht ook het te verzekeren kapitaal moeten bepalen.

Is er geen ongevallenverzekering en krijgt je helper bij de verhuis een ongeval, dan zal die in de regel daar niet voor vergoed worden. Ben jij of een andere helper aansprakelijk voor het ongeval, dan riskeer je wel een schadevergoeding te moeten betalen. Beschikt je helper over een hospitalisatieverzekering dan kan hij daar een beroep op doen als hij in een ziekenhuis belandt.

Wat met beschadigde goederen?

Als er tijdens de verhuis een waardevol voorwerp beschadigd wordt (zoals bijvoorbeeld een schilderij, een antieke kast of een televisietoestel), dan kan je je helper die in de fout ging daar eventueel voor aansprakelijk stellen. Hij kan het schadegeval op zijn beurt aangeven aan zijn familiale verzekering.

Hou er rekening mee dat er een franchise van toepassing kan zijn. Je kan ook eens informeren of je verzekeraar bepaalde waardevolle goederen wil verzekeren bij een verhuis die je zelf doet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content