Reisbijstandsverzekering: tijdelijke polis of jaarcontract?

© thinkstock

Met een reisbijstandsverzekering vertrek je met een gerust gemoed op vakantie. Meestal kan je kiezen tussen een tijdelijke dekking en een jaarcontract.

Volgens touroperators en verzekeraars is een reisbijstandsverzekering onmisbaar voor wie zonder zorgen op vakantie wil gaan. Die kan voorzien in verschillende dekkingen – zoals bijstand aan jou en je gezin, pechverhelping voor je wagen, een tegemoetkoming bij reisannulering en een vergoeding voor verloren bagage.

De meeste verzekeraars laten je kiezen tussen een tijdelijke en een doorlopende polis. Een tijdelijke verzekering sluit je af voor de duur van je reis en je bestemming. Een doorlopende verzekering geldt voor een heel jaar, ongeacht het aantal reizen die je onderneemt. Het contract kan jaarlijks verlengd worden.

Welke formule moet je kiezen?

Voor wie meer dan één keer per jaar reist, is een jaarcontract mogelijk de goedkoopste optie. Heb je naast je zomervakantie nog een citytrip en een skireis gepland, laat dan zeker een vergelijking maken door je verzekeraar. Vaak zijn de waarborgen van een jaarcontract zelfs iets uitgebreider dan die van een tijdelijke polis.

Weet wel dat je met een jaarcontract niet automatisch verzekerd bent gedurende 365 dagen. Heel wat verzekeraars voorzien bijvoorbeeld een dekking gedurende maximaal drie opeenvolgende maanden in het buitenland. Overweeg je om langer op vakantie te gaan, dan kan je de periode – in ruil voor een extra premie – wel laten uitbreiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content