Medische reisbijstand meest nodig voor letsels, breuken en verwondingen

De medische bijstand die in het buitenland wordt gevraagd tijdens de zomervakantie geldt in vier op de tien gevallen voor letsels, breuken en verwondingen. Infecties zijn de tweede grootste oorzaak. Dat blijkt uit een rapport van reisbijstandsorganisatie Europ Assistance.

Na de letsels, breuken en verwondingen, komen infecties het meest voor (12 procent), spijsverteringsproblemen (9 procent) en hart- en vaatziekten (3 procent). Europ Assistance zegt een piek van aanvragen voor bijstand te hebben gekregen op vrijdag 26 juli, te wijten aan de extreme hitte in Europa. Het totale aantal medische problemen in de zomer is wel stabiel gebleven tegenover vorig jaar.

Vier op de tien van de medische dossiers die werden geopend, gelden voor jongeren onder de twintig jaar. Zij worden het meest getroffen door maag-en darmproblemen, infecties en keel- neus- of oorproblemen.

Het grootste aantal medische problemen werd genoteerd in Frankrijk (18 procent). Op de tweede plaats kwamen Spanje en zijn eilanden (11 procent). Opvallend is dat de Verenigde Staten in dat lijstje op plaats vier staan met vijf procent van de geopende dossiers.

Partner Content