Hoe een goedkope motorverzekering afsluiten

© Thinkstock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Net zoals bij de aanschaffing van een wagen, ben je verplicht om een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid te kopen wanneer je een motor in huis haalt. Toch kan je hier en daar wat geld sparen bij een motoverzekering.

Kies de juiste modules

Net zoals bij een autoverzekering bieden verzekeraars je allerhande modules aan waarmee je je verzekering kan uitbreiden. Naast de verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is het mogelijk om bijvoorbeeld een omnium te nemen of je tweewieler uitsluitend te verzekeren voor diefstal of brand.

Hoe een goedkope motorverzekering afsluiten

Ga na welke modules bij je profiel passen. Maak je maar uitzonderlijk gebruik van je motor, dan is aan te raden om het aantal extra modules beperkt te houden. Hoe meer je er opneemt, hoe hoger de premie zal zijn.

Combineer je motorverzekering met een autoverzekering

Verzekeraars bieden vaak een goedkopere verzekering aan wanneer je een motorverzekering combineert met een autoverzekering bij dezelfde maatschappij.

Hou rekening met volgende factoren:

  • Hou rekening met het type motor. Hoe krachtiger de motor, hoe hoger de premie zal zijn. Sportievere modellen zullen met andere woorden meer geld kosten.
  • De locatie bepaalt ook mee de prijs van de verzekering. Volgens verzekering-info.be is een motorverzekering op het plattenland goedkoper dan in een stad.
  • Net zoals bij een autoverzekering speelt het profiel van de bestuurder een rol. Zo moeten jongere mensen een hogere premie betalen omdat de verzekeraar meer risico’s neemt door hun een verzekering aan te bieden.

Vergelijk

De gouden regel bij alle verzekeringen: vergelijk de polissen. Niet enkel de prijsberekening kan variëren bij verschillende verzekeraars, maar ook de polisinhoud kan verschillen. Op mefirst.be kan je verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. (NS)

Partner Content