Hello Bank wil ook verzekeringen online aanbieden

© iStock

Hello Bank, de online bank van BNP Paribas Fortis, wil na woonkredieten ook verzekeringen gaan aanbieden. Dat maakte directeur Michael Anseeuw donderdag bekend.

De bank telde eind vorig jaar zowat 440.000 leden en mikt op een half miljoen tegen einde 2016. Vijf maanden geleden startte Hello Bank met de aanbieding van woonkredieten, inclusief verzekeringsproducten gelieerd aan het woonkrediet. Op enkele maanden tijd bezochten al meer dan 110.000 mensen de website, werden er 20.000 simulaties uitgevoerd en 360 contractaanvragen getekend.

De bank wil nu haar aanbod verder uitbreiden, met onafhankelijke verzekeringsproducten. De bank denkt in de eerste plaats aan de brandverzekering en de familiale verzekering’.

Hoewel de Belg toch sterk gehecht is aan de menselijke relatie met zijn bankier, “maken vereenvoudiging en transparantie de verkoop van online producten en diensten makkelijker”, meent Anseeuw.

Hello Bank richt zich in de eerste plaats tot jongeren in de leeftijdscategorie tussen 18 en 28 jaar. Zij vertegenwoordigen zowat 60 procent van het klantenbestand. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content